Wat

Je bent op deze site omdat er situaties zijn waar je in vastloopt, je hulp zoekt om dingen te kunnen verbeteren, misschien begrijp je bepaald gedrag van jezelf of je kind niet. Ik kijk graag met je mee. Samen zoeken we naar wat jou helpt. Soms kun je al weer verder doordat je jezelf beter bent gaan begrijpen, meer inzicht hebt in het waarom van de dingen, je beter contact maakt met jezelf en je omgeving, je je kwaliteiten vaker inzet. Soms is er iets meer nodig. Dit bekijken we samen.

Ik mag na het uitvoeren van diagnostiek ook diagnoses stellen. Diagnostiek kan soms helpen gedrag beter te begrijpen en wordt om die reden dus door mij in die situaties ingezet. Als je een vraag hebt die voornamelijk op het gebied van het (schoolse)leren ligt dan verwijs ik je graag door naar een collega praktijk (Zij aan Zij).

Ik kijk naar gedrag en patronen in interacties. Als systeemtherapeut kijk ik hoe er betekenis wordt gegeven aan de klachten, hoe de verschillende ervaringen uit het verleden en de contexten waarin je je begeeft invloed hebben op je denken en doen. We spreken over dat wat het verleden met je gedaan heeft, dat waar je in het heden van af wil of dat waar je je zorgen over maakt in de toekomst. Om vaardiger te worden in het omgaan met moeilijkheden. We gaan op zoek naar hoe gedachten en overtuigingen een belemmerende rol kunnen spelen en hoe je je vertrouwen en veerkracht kan vergoten. Wanneer nare ervaringen uit het verleden je nog erg dwars zitten kan een (vaak kortdurende) EMDR behandeling veel positief effect hebben.

Of het nou om jou of om je kind gaat, we gaan er samen mee aan de slag. Sommige dingen kunnen bij je blijven horen, kunnen terugkeren in je leven, maar door de inzichten die je hebt gekregen schrik je er minder van en kun je jezelf sneller herpakken of bijsturen maar jezelf ook meer accepteren in wie je bent.