Wat

Je bent op deze site omdat er situaties zijn waar je in vastloopt, je hulp zoekt om dingen te kunnen verbeteren, misschien begrijp je bepaald gedrag van jezelf of je kind niet. Ik kijk graag met je mee. Samen zoeken we naar wat jou helpt. Soms kun je al weer verder doordat je jezelf beter bent gaan begrijpen, meer inzicht hebt in het waarom van de dingen, je beter contact maakt met jezelf en je omgeving, je je kwaliteiten vaker inzet. Soms is er iets meer nodig. Dit bekijken we samen.

Ik kijk naar gedrag en patronen in interacties. Als systeemtherapeut kijk ik hoe er betekenis wordt gegeven aan de klachten, hoe de verschillende ervaringen uit het verleden en de contexten waarin je je begeeft invloed hebben op je denken en doen. We spreken over dat wat het verleden met je gedaan heeft, dat waar je in het heden van af wil of dat waar je je zorgen over maakt in de toekomst. Om vaardiger te worden in het omgaan met moeilijkheden. We gaan op zoek naar hoe gedachten en overtuigingen een belemmerende rol kunnen spelen en hoe je je vertrouwen en veerkracht kan vergoten. Hoe kanten van jezelf vroeger nodig en helpend waren, maar je nu in de weg zitten. Wanneer nare ervaringen uit het verleden je nog erg dwars zitten kan een (vaak kortdurende) EMDR behandeling veel positief effect hebben.

Of het nou om jou of om je kind gaat, we gaan er samen mee aan de slag. Sommige dingen kunnen bij je blijven horen, kunnen terugkeren in je leven, maar door de inzichten die je hebt gekregen schrik je er minder van en kun je jezelf sneller herpakken of bijsturen maar jezelf ook meer accepteren in wie je bent.

Ik werk naast de Systeemtherapie met EMDR, Positieve Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment therapie en Schematherapie.

* Je kunt bij mij terecht voor een regulier behandeltraject, voor klachten die langduriger en belemmerend zijn (beschreven in de DSM-V, op verwijzing van een huisarts).

* Daarnaast bied ik bij lichtere klachten waarbij je zelf aan de slag kunt met de voorlichting en concrete tools uit een online programma een pakketprijs aan (geen verwijsbrief noodzakelijk en niet door de zorgverzekering vergoed).

* Een single session/1 gesprek; bij vraagstukken in het nu, als je voor een keuze of uitdaging staat, een nieuwe invalshoek zoekt, een koerswijziging nodig hebt, je vertrouwen wil verstevigen en tot een eerste stap wil komen. Het gesprek is online.

* Ik bied Supervisie voor de registratie NIP K&J of SKJ