Werken met afstand

En toen was er het virus. Niet bij jou, niet bij mij, maar tussen ons. In de lucht, bij mensen die we kennen of mensen die we niet kennen. In heel korte tijd ervaren we zorgen over de gezondheid van onszelf en onze naasten en bekijken we ieder die we ontmoeten met andere ogen. We ontwijken elkaar op straat, we blijven zoveel mogelijk binnen. Ik zie je graag maar ook ik moest de deur sluiten. Het contact in mijn praktijk is vervangen voor het contact via de computer. Jij in jouw kamer en ik in mijn kamer. De anderhalve meter was gewaarborgd. Er zitten nu 8 weken van afstand houden op. In korte tijd heeft heel het land, vele beroepsgroepen zich bijgeschoold in online werken, de creativiteit die is aangeboord was ongekend, de vele corona-werkboeken voor kinderen en ouders, tips voor het thuis ouder/leerkracht/werknemer zijn en ook nog een gezellige partner zijn lagen voor het oprapen op de sociale media platforms. Ook ik heb me in allerlei bochten gewrongen om in heel korte tijd de ontmoetingen via beeld zowel technisch als methodisch in de vingers te krijgen. Wat een avontuur, ik die nou niet bepaald gek is op het mijzelf aanschouwen op video en beeld . Ik ben dankbaar dat jullie me de kans hebben gegeven, ik een inkijkje mocht krijgen in jullie letterlijke leven en we het behandelcontact hebben voort kunnen zetten. Met jong en oud. Het heeft me geïnspireerd, de ruimte om te behandelen vergroot en het zal een blijvende plek in mijn werk krijgen. Omdat ik altijd al graag flexibel werk, omdat het voor sommigen de meeste veilige plek is om met zichzelf aan de slag te gaan en omdat het voor ouders  mogelijkheden oplevert in hun agenda om een gezamenlijke afspraak te hebben. Nu na 8 weken de regels versoepeld zijn ben ik blij dat er ook weer nabij contact kan zijn, op gepaste afstand in de voor mij meest prettige plek, mijn praktijk waarin ik je weer welkom mag heten. Het Covid19 virus heeft veel impact, in de hele wereld, op allerlei onderdelen van onze samenleving leidt het tot aanpassingen in dat wat we gewend waren. Ik kan alleen maar hopen dat het aanzet tot duurzame groei naar een gezondere samenleving, waarin we er zijn voor elkaar en zuinig zijn op de wereld om ons heen.Reacties zijn gesloten.