In Therapie

In therapie gaan. Welke ideeen bestaan daar over? Spannend, want is er dan wat mis met je? Moeilijk, want kijken naar de dingen die niet fijn zijn, je dwars zitten of gevoel van falen opleveren vergt moed? Eng, want zoals je nu bent is wel bekend en veilig voor je, maar als je veranderd wie word je dan? Weg van wat je niet wil en toe naar wat je wel wil, dat gaat meestal niet zonder groeipijn.

Als gz-psycholoog/therapeut ben ik zelf ook altijd bezig met ontwikkeling. Elke dag houdt verandering in, niets blijft ooit werkelijk hetzelfde. Door opleidingen,  cursussen en workshops te volgen, boeken te lezen, door gesprekken met collega’s waarin ik mijn manier van werken onderzoek en door mijn eigen onzekerheden niet uit de weg te gaan, doe ik mijn best een betere therapeut te worden. En wellicht is dat ook waarom jij jezelf bij mij aanmeldt, op zoek naar een net wat betere zelf?

Kort geleden hoorde ik een docent zeggen dat je als therapeut de opdracht hebt om je client te helpen het (nog) niet gevoerde gesprek te helpen voeren. Mooier kon ik het zelf niet bedenken. Het gesprek met jezelf of met de ander, ik denk hier graag met je over mee. En ja al die emoties die dat gesprek en dat ‘veranderen’ lastig maken, ze mogen er zijn, ze zijn een waardevol signaal.Reacties zijn gesloten.